Hoe word ik een digital nomad


Inkomen verdienen waar je ook maar bevindt. Dan kun je jezelf een digital nomad noemen. Een digital nomad is iemand die reist zonder vastgestelde duur en gebruik maakt van digitale technologieƫn om werk te verrichten zo je levensstijl ondersteunen met de inkomen. Vaak maak je gebruik van internet, maar het kan zeker ook offline. Schrijven van boeken of taalles geven bijvoorbeeld. Zo heb ik zelf ook bij een duikschool in Thailand gewerkt.

Om te beginnen raad ik je aan om eerst wat geld te sparen. Nu vraag je dan af hoeveel? Dit verschilt dan per reis en per persoon. Kies je voor luxe accommodaties, dan heb je wel wat geld nodig. Dit spaargeld is meer een buffertje om je reis ermee te starten. Gedurende reis zal je echter moet leven alsof je zonder dit geld zit. Dut ga niet achterover leunen, maar zoek je kansen en biedt mensen aan dat je kunt helpen in ruil voor primaire behoeftes. De eerste vraag die je altijd van je klanten krijgt is wat je precies doet.

Om die vraag te kunnen beantwoorden zal je een skill moeten ontwikkelen waarmee je onderweg geld kunt verdienen. Wat zijn jou talenten en hoe kun je waarde toevoegen voor jouw klanten? Uiteraard is het antwoord voor iedereen anders. Het hoeft ook niet altijd een werk dat online wordt gedaan. Ik heb ook mensen ontmoet die offline geld verdienen.

Zodra je je skills hebt ontwikkelt kun je die in ruilen voor bijna alles. Denk aan eten en drinken, verblijf, kleding, toegang tot events en ga zo maar door. Wees creatief en assertief. Zo kom je een heel ver tijdens je reis met klein beetje geld.

Als je een skill hebt moet je het kunnen aanbieden. Creƫren dit online en door te netwerken met anderen mensen. Zorg voor een goed website, met jouw unique verhaal en jouw unique selling points.

Dus, lijkt het jou ook leuk om als een digital nomad te gaan reizen? Aarzel dan niet om mijn bloggen door te lezen.

Please follow and like us: