Streetfood: niet te missen

Streetfood is een van de leukste dingen tijdens mijn reis door Azië. Zeer gevarieerd eten, en dat niet alleen verschillend per land. Het is spotgoedkoop en erg lekker!

Thailand


De Thaise bevolking houden met hart en ziel van lekker eten en eten de hele dag door. Mensen denken vaak aan spicy food of curry bij de Thaise keuken, maar dat is niet helemaal waar. Thaise bevolking houden wel van pittig eten, maar er zijn ook heel wat food wat je echt niet heet kunt noemen. Wel staan meestal op tafeltjes sausjes, zodat je het eten naar je eigen spicy-wens kunt maken.

In Bangkok bezocht ik verschillende food stallen en s ’avonds was het helemaal aan. Het sfeer is vet gezellig op een Night Market en je ziet zowel toeristen als Thais zelf heerlijk eten en drinken.

Pad See Ew is één van de lekkerste Thais eten wat ik heb gegeten. Je kunt het zowel in restaurant als op de markt vinden en iedere Thai maakt het op hun eigen stijl. Het is een dikke, kleverige gebakken rijstnoedels met sojasaus en lekker verse groente met stukjes vlees.

Vietnam

Ook het eten in Vietnam is goedkoop en heerlijk vers. Net als in Thailand en vele andere Aziatische landen kent Vietnam ook streetfood met kraampjes en vele food vendors. Je kunt noodles met rundvlees eten of westers pannenkoeken bestellen. Dat laatste wil je natuurlijk niet dus het is natuurlijk het leukst om de lokale gerechten te proberen.

In Hanoi zie je bijna over in elke hoek eten, mensen die eten maken of mensen die zelf eten, fantastisch. In Vietnam wordt veel noodles gegeten en daar noemen ze het ‘’Pho’’. Het is ook zeer varierend en iedereen maakt het op zijn eigen manier. Als je in Vietnam bent, moet je Pho gegeten hebben, anders ben je in mijn opzicht niet in Vietnam geweest. Zelf heb ik vele verschillende Pho’s gegeten, zoals met verse bouillon en kip of heerlijk met verse groente en rundvlees.

Wat ook erg lekker was zijn de spring rolls wat bekend staat in Vietnam. En Bun Cha, dit is een stukje varkensvlees van de BBQ en is op vele plekken verkrijgbaar.

Please follow and like us: