The next destination

Nu ik een aantal landen in Aziƫ hebt bezocht, is het weer tijd om mijn volgende bestemmingen in te plannen. Vergeleken met Thailand of Vietnam, liggen de prijzen in deze twee landen wel iets hoger, maar dat mag de pret zeker niet onderdrukken. De Verenigde Staten en Canada, the next destination.
Om deze twee landen te kunnen bezoeken, heb je voor beide landen verplichte reisdocumenten nodig. In deze artikel ga ik toelichten wat de ESTA Amerika en ETA voor Canada inhouden.

Verenigde Staten


ESTA, electronic system of travel authorization, is een geheel digital reisdocument wat gekoppeld wordt aan je paspoort. De ESTA geeft een reiziger het recht om in een vluchttuig te stappen voor een reis naar de VS. Dit reistoestemming is geldig voor 2 jaar of eerder wanneer je paspoort eerder verloopt. Omdat dit digitaal gekoppeld is aan je paspoort, zal je ook een nieuwe ESTA aan moeten vragen wanneer je een nieuw papsoort krijgt.

Deze reistoestemming dient iedereen aan te vragen die buiten de VS woont. Ik raad je aan om dit minstens 72 uur van ten voren aan te vragen, zodat je met een gerust hart de vliegtuig in kan stappen. Het aanvragen van een ESTA kun je tegenwoordig ook eenvoudig online indienen.

Canada

De eTA Canada is net als de ESTA geheel elektronisch gekoppeld aan je paspoort. Het is verplicht voor iedere reiziger die per vliegtuig naar Canada reizen. Een ETA is niet verplicht indien men Canada binnenkomen over land en zee. Deze reistoestemming is 5 jaar geldig of tot de vervaldatum van je paspoort.

Ook een ETA kun je tegenwoordig eenvoudig online aanvragen. Doe dit ook ruim van te voren voordat je op reis gaat.

Dus ga je reizen als digital nomad naar deze twee landen, vraag dan op tijd de benodigde visums aan!

Please follow and like us: