Werken zonder zekerheid van overnachting

Op dit moment werk en reis ik de gehele wereld over.  Toch ben ik geen normale backpacker zoals u die gewend bent. Naast dat ik reis ben ik namelijk ook actief als designer en webdeveloper. Ik heb dus geen vaste slaapplek of kantoor. Hoe ik dit voor elkaar krijg vertel ik in deze blog:

Werk in ruil voor overnachting

Als vanaf jongs af aan droom ik van reizen. Het kwam er nooit van en besloot toen mijn leven om te gooien. Ik kocht een rugtas en nam mijn laptop mee op reis. Ik besloot echter niet te stoppen met mijn werk als developer en webdesigner. Ik wilde mijn werkzaamheden voortzetten in ruil voor een klein geldbedrag of overnachting. Tijdens mijn reis heb ik zo verschillende prachtige projecten mogen uitvoeren in ruil een slaapplaats of deelname aan activiteiten.

Het motto van mijn avontuur was ‘een heitje voor karwijtje’. Ik sprak verschillende personen aan en bood hen te helpen met hun werkzaamheden. Zo heb ik een gloednieuwe website gebouwd voor een duikschool in ruil voor overnachting gedurende mijn werkzaamheden en een gratis PADI.  Voor bedrijven zoals de duikschool of hostels was mijn aanbod perfect. Ik hielp hen immers met het verbeteren van hun websites tegen een zeer geringe tegenprestatie. Daarnaast bevind ik mij in de doelgroep van de bedrijven waar ik voor gewerkt heb waardoor ik weet wat hun behoeften zijn.

Waar ben ik allemaal geweest?

Gedurende mijn reizende periode ben ik op een aantal fantastische plaatsen geweest. Ik heb gewerkt aan hartstikke leuke bedrijven over de gehele wereld. Mijn favoriete werk was toch wel de duikschool op Koh Tao in Thailand.  Daarnaast heb ik een nieuwe website gebouwd voor een hostel in Colombo, Cambodja en een hostel in Vietnam.

Let op, ik had gedurende mijn reizen alleen een toeristenvisum. Voor het verrichten van werkzaamheden met winstoogpunt moet u een werkvisum hebben. Mijn werkzaamheden waren dus officieel strafbaar.

Please follow and like us:

Leave your comment